Suoraan sisältöön

Presidenttipari osallistui Porin asuntomessujen avajaisiin - Suomen tasavallan presidentti

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 6.7.2018

Presidenttipari osallistui Porin asuntomessujen avajaisiin

Presidenttipari Asuntomessujen avajaisissa. Rouva Haukio toimii messujen suojelijana. Kuva: Tomi Glad
Presidenttipari Asuntomessujen avajaisissa. Rouva Haukio toimii messujen suojelijana. Kuva: Tomi Glad

Tasavallan presidentti ja rouva Jenni Haukio osallistuivat 49. valtakunnallisten Asuntomessujen avajaisiin Porissa perjantaina 6. heinäkuuta 2018. Rouva Haukio toimii Porin Asuntomessujen suojelijana ja hän lausui avaussanat asuntomessualueen AsukasAreenalla. Juhlassa puhui myös asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

”Koti on paljon enemmän kuin pelkkä asunto, se on koko elämän keskuspaikka – turvasatama ja tukikohta”, rouva Haukio sanoi. ”On innostavaa nähdä vanhan teollisuusalueen nyt uusien rakennusten ja asukkaiden myötä saavan kokonaan uuden elämän, jossa palvelut ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet ovat käden ulottuvilla.”

Asuntomessualue sijaitsee entisellä teollisuusalueella Porin Karjarannassa. Rouva Haukio totesi, että Karjarantaa kehystävä Kokemäenjoen suisto ja rikas luonto harrastusmahdollisuuksineen muodostavat alueelle virikkeellisen ympäristön.

Ekologiset ratkaisut

Rouva Haukio toi puheessaan esiin, että Asuntomessuilla on pyritty innovatiivisiin ja ekologisiin ratkaisuihin, joissa kierrätettävien materiaalien ja uusiutuvien energiamuotojen hyödyntäminen sekä luonnonympäristön vaaliminen ovat olleet avainasemassa. ”Messut ovat siis jo itsessään ympäristöteko”. 

Avajaistilaisuuden jälkeen presidenttipari tutustui asuntomessujen kohteisiin. 

Messujen kattoteemana on hyvä asuminen läpi ihmiselämän. Messualueella on esittelyssä mm. päiväkoti ja seniorien palvelukoti, älykkäitä asumisratkaisuja sekä yhteisöllinen asuminen ja naapuriapu. Yhteensä messuilla on 34 messukohdetta.

Asuntomessut järjestää Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja ne ovat avoinna 6.7.-5.8.2018. 

Rouva Haukio lausui avaussanat. Kuva: Tomi Glad
Rouva Haukio lausui avaussanat. Kuva: Tomi Glad
Tulosta

Päivitetty 6.7.2018

© Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi